Harta site-ului
Ajutor
Bune practici în realizarea procesului educaţional la disciplina Educaţie plastică
Bune practici în realizarea procesului educaţional la disciplina Educaţie plastică

La data de 17 martie 2023, am organizat, în colaborare cu doamna Bodareva Olga, profesoară de educaţie plastică din Liceul Teoretic Doroţcaia, în regim on-line, un seminar raional teoretico-practic cu tema: Bune practici în realizarea procesului educaţional la disciplina Educaţie plastică”.
Conform agendei, în cadrul seminarului s-au discutat următoarele întrebări:
1. Masterclass cu tema: „Utilizarea materialelor şi a tehnicilor de artă pentru redarea structurilor şi a fenomenelor naturii în imagini vizual-plastice. Comunicare prin imagini grafice”. Raportor: Bodareva Olga.   
2. Implementarea Curriculumului de bază pentru educația extrașcolară, Domeniul „Artă”. Elemente de noutate. Raportor: Bolgari Dumitru.
3. Organizarea şi desfăşurarea concursului republican de desene cu tema: „Alegeri în era digitală”. 
Raportor: Bolgari Dumitru.
La primul subiect, doamna Bodareva Olga, profesoară de Educaţie plastică din Liceul Teoretic Doroţcaia, a prezentat un masterclass profesorilor de Educaţie plastică din raion privind utilizarea materialelor şi a tehnicilor de artă pentru redarea structurilor şi a fenomenelor naturii în imagini vizual-plastice,iar profesorii la rândul lor au apreciat şi au fost mulţumiţi de cele văzute.   
La următorul subiect s-au discutat reperele conceptuale, administrarea Curriculumul de bază pentru educația extrașcolară, s-a pus accent pe elementele primordiale ale proiectării didactice de lungă durată la orele extrașcolare, strategiile și formele de organizare a procesului educațional.
În concluzie s-au punctat cerințele și modalitățile de asigurare a corelării dintre învățământul formal și extrașcolar în plan de conținut și organizare.
La ultimul subiect s-a adus la cunoştinţa profesorilor despre organizarea şi desfăşurarea de către Comisia Electorală Centrală a concursului republican de desene cu tema: „Alegeri în era digitală” în perioada 03 februarie - 14 aprilie 2023.
Direcţia Învăţământ General, Dubăsari aduce sincere mulţumiri doamnei Bodareva Olga pentru munca depusă întru eficientizarea activităţii seminarului şi de asemenea profesorilor participanţi, atât în discuţii curente, cât şi în activitatea de diseminare a experienţei acumulate în procesul instructiv-educativ.
 În încheiere am adus un mesaj cu urări de sănătate şi prosperare în activitatea pe care o desfăşoară cadrele didactice participante la seminar.
 

Dumitru BOLGARI, metodist, Direcţia Învăţământ General 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Bune practici în realizarea procesului educaţional la disciplina Educaţie plastică - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta